U Novogradnji Sve Više Jednosobnih Stanova Zbog Lakše Prodaje i Izdavanja

  • 1 year ago
  • 0
Nova naselja

U novogradnji sve je više jednosobnih stanova, a razlog za to je lakša prodaja i izdavanje. Ova trend može se primjetiti u gradovima širom Crne Gore ali i u drugim zemljama širom sveta. Osim što su manji, jednosobni stanovi često se grade na atraktivnijim lokacijama te nude niz pogodnosti, što ih čini privlačnijima kupcima i zajmoprimcima.

Jednosobni stanovi su posebno popularni među samcima, mladim parovima i studentima. Oni nude dovoljno prostora za život jedne ili dvije osobe, što ih čini idealnim za one koji ne traže previše prostora za život. Osim toga, manji stanovi često su jeftiniji ne samo za kupovinu već i pri održavanju, što ih čini pristupačnijima za one koji traže jeftiniju opciju stanovanja.

Ova trend u gradnji stanova dakle posebno se odnosi na izgradnju novih stambenih kompleksa dok su nekada veći deo stambenih zgrada činili veći, prostraniji porodični stanovi. Promene u načinu života i potrebama stanovnika su dovele do toga da se novi stambeni kompleksi grade sve bliže centru grada, tako da su jednosobni stanovi često značajno atraktivniji izbor za one koji vole da budu u centru dešavanja.

Međutim, iako ima niz prednosti, kupovina jednosobnog stana ima i svoje nedostatke. Najveći nedostatak jednosobnog stana je nedostatak prostora. Ovo posebno može predstavljati problem za porodice koje planiraju živjeti u stanu na duže vreme ili imaju decu. Nedostatak prostora takođe znači i da će stan biti manje prostran i da će vjerovatno imati manje prirodnog svetla što nekima može predstavljati popriličnu manu.

Drugi nedostatak jednosobnog stana je manje skladišnog prostora. Kupci bi trebali razmisliti o tome da li će im biti dovoljno mjesta za odlaganje stvari, pogotovo ako žive u stanu s drugim osobama. Takođe, kupci bi trebali razmotriti pitanja privatnosti i mogućnosti iznajmljivanja stana na kratko putem Airbnb-a ili drugih platforma koje su trenutno aktuelne, uključujući i sezonsko izdavanje turistima.


Međutim, uprkos ovim nedostacima, kupovina jednosobnog stana može biti sjajna opcija za kupce koji traže jeftiniju opciju stanovanja, ili za one koji planiraju koristiti stan samo za određeni period vremena. Ako planirate kupiti jednosobni stan, važno je uzeti u obzir razne faktore, uključujući lokaciju, veličinu stana, uslove plaćanja i dugoročne ciljeve. Prije donošenja odluke o kupovini jednosobnog stana, potrebno je provesti pažljivu analizu i razmotriti nekoliko ključnih faktora koji će uticati na vašu odluku.

Prvo, razmislite o svojim finansijskim mogućnostima. Kupovina stana je velika finansijska investicija o bilo kakvom tipu stana da se radi, stoga je važno razmotriti vašu finansijsku situaciju, a posebno koliko novca možete izdvojiti za kupovinu stana. Prilikom razmatranja finansijskih troškova, trebate uzeti u obzir ne samo cijenu stana, već i druge troškove kao što su troškovi hipoteke, kamata, troškovi zatvaranja, porezi na nekretnine, te troškovi održavanja i popravka stana.

Na našoj stranici Sveti Stefan Real Estate, ukoliko se odlučite upravo za kupovinu jednosobnog stana novogradnje možete pronaći veliki izbor stanova u svim dijelovima Crne Gore, od najatraktivnijih primorskih lokacija pa tako i stanova koji su udaljeni od centra i pružaju vam odmor od buke.
Posetite nas i kontaktirajte naše agente koji će vam rado pomoći i odgovoriti na potencijalne dodatne nedoumice koje možete imati.

Agencija za Nekretnine u Budvi – Sveti Stefan Real Estate

Ukoliko ste razmišljali o investiranju raspoloživog novca u nekretninu ali ne znate odakle biste krenuli – sigurni smo da ste čuli da je u tom slučaju najbolje da se obratite agenciji za nekretnine.
Šta je tačno zadatak jedne dobre i ozbiljne agencije za nekretnine?

– Pronalazak nekretnina: Agencija za nekretnine pronalazi nekretnine koje su na prodaju ili iznajmljivanje. Oni često imaju pristup širem tržištu i mogu ponuditi veliki izbor nekretnina koje kupcima ili zakupcima nisu dostupne na drugim mijestima. Agencija takođe može pomoći kupcu da pronađe nekretninu koja odgovara njihovim željama i potrebama, kao i da pronađe nekretninu u željenoj lokaciji.

– Pravna podrška: Agencija za nekretnine može pružiti pravnu podršku tokom procesa kupovine ili iznajmljivanja nekretnina. To može uključivati ​​pomoć u pripremi ugovora, razumjevanje pravnih obavjeza i pravnih pitanja vezanih za nekretnine.

-Vodič kroz proces: Agencija za nekretnine pruža klijentima savete i informacije tokom cijelog procesa kupovine ili iznajmljivanja nekretnina. Agencija će objasniti sve korake u procesu, od pregovaranja do potpisivanja ugovora i preuzimanja nekretnine.


Ukratko, zadatak agencije za nekretnine je da pomogne svojim klijentima da pronađu i steknu nekretninu koja odgovara njihovim potrebama, osigurajući što bolju transakciju ali i satisakciju samog kupca kao primarni zadatak jedne uspešne agencije. Sveti Stefan Real Estate je agencija za nekretnine koja posluje na Crnogorskom primorju, a njeno sedište se nalazi u prelepom turističkom mijestu – Svetom Stefanu. Agencija nudi širok spektar nekretnina, uključujući stanove, kuće, vile, apartmane, poslovne prostore i građevinska zemljišta u različitim gradovima na Crnogorskom primorju, kao što su Budva, Tivat, Herceg Novi, Kotor, Bar, Ulcinj i dr.

Sveti Stefan Real Estate pruža kvalitetnu i profesionalnu uslugu svojim klijentima. Njihov tim stručnjaka ima dugogodišnje iskustvo u prodaji, kupovini i iznajmljivanju nekretnina. Agencija pristupa svakom klijentu individualno i pruža im uslugu prilagođenu njihovim potrebama i zahtevima. Njihovi agenti za nekretnine su ljubazni, strpljivi i uvijek spremni odgovoriti na sva pitanja svojih klijenata. Sveti Stefan Real Estate ima veliki izbor nekretnina u svom portfelju, uključujući moderne apartmane u stambenim zgradama, ekskluzivne vile sa bazenom i panoramskim pogledom na more, kuće sa vrtom, poslovne prostore u gradskim centrima i zemljišta za gradnju u primorskim gradovima. Agencija pruža sveobuhvatne informacije o svakoj nekretnini, uključujući slike, video snimke, tehničke podatke i ostale informacije koje su važne za klijenta.

Usluga koju pruža Sveti Stefan Real Estate nije ograničena samo na Crnogorsko primorje. Agencija takođe pruža usluge kupovine i prodaje nekretnina u drugim dijelovima Crne Gore, kao i nekih nekretnina u susednim zemljama poput Srbije. Sveti Stefan Real Estate je agencija za nekretnine koja ima sjajan ugled i povjerenje svojih klijenata, a naši brojni pozitivni komentari i preporuke od zadovoljnih klijenata su najbolji dokaz kvaliteta našeg rada. Uz bogato iskustvo, kvalitetne usluge i veliki izbor nekretnina, Sveti Stefan Real Estate je agencija koja će vam pomoći u pronalasku idealne nekretnine u skladu sa vašim željama i potrebama. Bez obzira tražite li nekretninu za život, odmor ili investiciju, agencija će vam pružiti potpunu podršku tokom cijelog procesa upravo čineći sve ono što smo na početku ovog teksta naveli kao veoma važno.


Ukoliko posetite sajt Sveti Stefan Real Estate – videćete raznovrsnu ponudu razgraničene prema lokaciji i cijeni u zavisnosti od toga šta klijenta zanima. Ako ste recimo zainteresovani za kupovinu nekretnine u Baru – možete pronaći u ponudi fantastičnu vilu sa pogledom na more u Šušnju, plac sa pogledom na cijeli grad, turistički objekat ali i mnoge druge… Ukoliko je vaš izbor Budva – u ponudi bismo izdvojili mnoge nekretnine na prodaju u Crnoj Gori koje možete pronaći na našem sajtu.. Naravno, isto važi i za druge gradove, svuda ćete pronaći raznovrsni izbor nekretnina a ukoliko čak niste sigurni šta vama odgovara, možemo vam pomoći u donošenju odluke tako što će naši renomirani agenti da saslušaju vaše želje i sa vama odaberu nešto što je po vašoj meri.

Ukoliko birate nekretninu po cenovnom rangu – naravno da u ponudi imamo nekretnine od po 50.000 eura pa naviše, do vila sa cenom od 250.000 eura i preko. I u ovom slučaju, mi smo tu da vam pomognemo odabrati nešto što najviše odgovara vašim mogućnostima. Stoga, ne gubite vrijeme, već nas kontaktirajte već danas i uverite se u kvalitet o kom mnogi pričaju.

Join The Discussion

Compare listings

Compare