Savjeti za Kupovinu Kuce i Stana u Crnoj Gori

  • 1 year ago
  • 0
Savjeti za Kupovinu Kuce i Stana u Crnoj Gori

Ukoliko smatrate da je kupovina kuće kupovina Vašeg malog parčeta raja gde ćete uživati sa porodicom ili možda ipak sami jako je bitno da se pridržavate određenih savjeta kako bi ta kupovina prošla sasvim u redu. Kupovina kuće je u neku ruku veći korak od kupovine stana, prije svega zato što zahtjeva više koraka provjere. Sveti Stefan Real Estate, u službi naših vijernih klijenata predstavlja par savjeta za Vas.

1. Lokacija Kuće

Prije svega treba odlučiti na kojoj lokaciji želite da kupite kuću pa onda da provjerite sa agentima vaše odabrane agencije da li postoji kuća na prodaju na toj lokaciji. Ne treba žuriti pa ukoliko nema, možete se konsultovati sa agentima kako bi pokušali da nađu najbolju opciju za vas.

2.Veličina kuće

Još jedan bitan faktor koji naravno utiče i na cijenu same nekretnine. Potrebno je dobro razmisliti i pogledati plan kuće kako biste mogli zamisliti vas u svakom kutku iste. U krajnjem slučaju uvek je bolje početi sa kućama koje su manje a onda potom ukoliko vam postane tijesna proširiti istu ili prodati pa kupiti novu. Sve treba biti u skladu sa vašim potrebama.

3. Dokumentacija

Naravno, kada ste u rukama agencije poput Sveti Stefan – Real Estate, o tim detaljima ne treba previše brinuti, ali predlažemo da se i vi zainteresujete da pogledate nacrte same kuće kao i da budete uvjereni u vlasništvo nad nekretninom a možete pitati i mještane oko same kuće o njihovom mišljenju.

4. Cena Kuće

Ono što smo maloprije spomenuli a što se provlači kroz priču i sada jeste cijena. Kada kažemo cijena ne mislimo samo na početnu cijenu kuće već i na prateće troškove koje ćete imati uz samu kuću. Kuća ipak predstavlja veću i skuplju investiciju od stana. Na kraju krajeva, najbitnije je da imate želju i zamisao a sve ostalo možete prepustiti nama.

Savjeti za kupovinu stana

Ukoliko sebe više vidite okruženi toplim zidovima stana, iako se ne radi o kupovini kuće, kupovina stana je samo po sebi velika investicija i korak u vašem životu kog ne treba shvatati olako.
Potrebno je znati par stvari prilikom kupovine stana koje je za Vas spremio Sveti Stefan – Real Estate.

1. Lokacija

I u ovom slučaju jako je važno znati na kojoj lokaciji želite da kupite stan. Lakše je pronaći mjesto bliže samom centru grada ukoliko želite da kupite stan ali ga je isto tako moguće naći i negde dalje ukoliko je to vaša želja. Potrebno je opisati ukoliko niste sigurno gde biste tražili stan vašem agentu za nekretnine i pustite ga da vam on predloži ideje na osnovu vaših preferencija.

2. Gradnja i opremljenost zgrade

Iako postoji veliki broj novih zgrada, mnogi se odlučuju za starogradnju. Preporučujemo da popričate sa agentom za nekretnine kako bi vam on preporučio najbolje rešenje za vas. S druge strane, bitna je i spratnost zgrade ali i stana, kao i to da li zgrada posjeduje adekvatno obezbeđenje kao i liftove ukoliko je spratnost veća.

3. Cijena

Pravo vrijeme za kupovinu stana ne postoji. Ukoliko ste se riješili na taj korak, možete pratiti cene neko vreme ali ne preporučuje se da se čeka predugo kako se cijena nekretnina na tržištu konstantno menjaju. Dovoljno je da vašem agentu ispričate do koje cijene biste išli a njegov posao je da vam nađe odgovarajući stan.

4. Pet-friendly?

Ukoliko sa sobom imate i malog prijatelja iliti kućnog ljubimca, proverite da li bi držanje istih bilo dozvoljeno u stanu koji planirate da kupite.
Ukoliko ste doneli odluku o ovom važnom koraku, kontaktirajte renomirane agente iz Sveti Stefan – Real Estate koji će vam se posvetiti na izvrsnom nivou kako ne bi bilo nikakvih problema i kako bi kupovina stana prošla veoma lagano. Čekamo Vas!

Join The Discussion

Compare listings

Compare