Savjeti Prilikom Kupovine Prve Nepokretnosti

  • 2 years ago
  • 0
Saveti prilikom kupovine nepokretnosti

Ukoliko ste rešili da postanete vlasnik nekretnine, bilo da se radi o stanu, kući, placu ili bilo kojoj drugoj nepokretnosti potrebno je obratiti pažnju na nekoliko bitnih stvari, kako taj proces može biti dug i u nekolicini slučajeva i mukotrpan zato je veoma važno pripremiti se unapred i biti upoznat sa svim mogućim ishodima.

Pre svega, veoma je važno da imate viziju šta želite, koliko novca želite da izdvojite i na koji način želite da kupite nepokretnost, da li je to kupovina na kredit ili u gotovini ili neka treća opcija.

Izaberite odgovarajuće agencije za prodaju nekretnina

Naravno, počevši od prvog koraka – savetujemo Vam da izaberete adekvatne i licencirane agencije sa stručnjacima koji će Vas saslušati i pomoći Vam da Vaše želje predočite u stvarnost, kao što to nudi naša agencija Sveti Stefan Real Estate. Ukoliko su Vam potrebni saveti prilikom kupovine nekretnina koje se nalaze na našem sajtu možete nas kontaktirati još danas, tu smo da Vam pomognemo.

Istražite lokaciju Vaše nepokretnosti

Posle toga dolazi lokacija. Jasno je da to ima veliku ulogu kako u ceni tako i u vašoj konačnoj odluci. Da li želite da budete u centru dešavanja, da li želite nepokretnost koja će vam pružiti vaš mir van gužve. Lokacija utiče na cenu nekretnine i uvek je poželjno istražiti kompletno lokaciju oko Vaše nekretnine jer određeni radovi ili ukoliko su pojedine nekretnine lošeg izgleda, tj. loš kraj mogu dosta da utiču na cenu Vaše nekretnine i da Vam kasnije možda i otežaju prodaju ukoliko se odlučite za taj korak. Preporučujemo Vam da se posavetujete sa našim agentima koji će Vas dodatno uputiti. Sve potencijalne lokacije možete pogledati na našem sajtu, a ukoliko ste se ipak odlučili za neko drugo mesto, možemo se konsultovati i pronaći najbolje rešenje za vas.

Odabir i raspored nepokretnosti

Kada govorimo o kvadraturi nekretnine, jako je bitno razmišljati dugoročno. Takođe jedna od stvari koje najviše utiču na samu cenu, tako da ne treba žuriti već sa strpljenjem pogledati sve potencijalne ponude kako biste videli koja se najviše uklapa u vaš dugoročni plan. Kada posetite nekretninu koja vam se dopala, čije karakteristike odgovaraju vašim potrebama, obavezno obratite pažnju na samo okruženje, lokaciju, zatim saslušati agenta i njegovu procenu što se tiče istih.


Kako se tržište nekretnina drastično menja u poslednje vreme, pratite ponude i u dogovoru sa vašim agentom odlučite da li želite da se preorijentišete na druge uslove ili ste zadovoljni uslovima koje ste dobili.

Naravno, nećemo zaboraviti pravne aspekte kupovine stana. Jako je važno da ugovor sadrži sve elemente koji će vas štititi kao budućeg vlasnika nepokretnosti ali u slučaju zastupanja naše agencije o tim stvarima ne morate da brinete kako ćemo zajedno sa vama proći sve pojedinačnosti.


Ukoliko znate šta želite ili možda šta ne želite, javite se nama – Sveti Stefan Real Estate je tu kako bi ovaj proces pretvorio u što lakši iz kog ćete vi izaći sa osmehom na licu.

Join The Discussion

Compare listings

Compare